tiistai 4. elokuuta 2009

Eipä aikaakaan...

...kun jo puskee uutta tarinaa. Viime rundistahan ei ole kuin maltillinen puolivuotta. No tässä on nyt ollu vähä kaikenlaista, niinkuin on ollut tapana sanoa.

Vaimo lasautti jälleen Kiinan maahan suurlähetystön kokoelmia puunamaan esittelykuntoon. Hiiret alkaa heti pomppia pöydillä, toisinsanoen vanha kunnon Scalextric rata nousi pystyyn pitkästä aikaa. Muksut on yllättäen aivan intona ja kovia kierrosaikoja on luvassa. Pientä jarruttelua aiheutta Elmerin Nissan R390 GT1, jonka pohjalevy otti aika kovaa hittiä jo viime skaboissa ja nyt ekoissa harjoitusmeiningeissä lahosi lopullisesti. Onneksi spareautoja riittää, joten kuski ei jää aivan ilman ajopeliä. Hirvosen Mikon Jyväskylän voiton kunniaksi katselin josko olisi löytynyt Ford ralliura-autoja, mutta vielä ei ole osunut kohdalle.

Puolessa vuodessa ehtii muuten saaman paljon aikaan, varsinkin jos ei käytä tehokasta peliaikaa bloggailemiseen :p
Oon saanu varustettua studion takahuoneeseen melko pelikelpoisen huoltotilan ja onnistunut jopa ehjäämään joitain laitteita ainaisen rkkomisen sijaan. Viimeisin pöydältä poistunut laite on ihkaoma Quad303 päätevahvistin. Laitteesta on pakko mainita sen vuonna 1969 voittama Council of Industrial Desing palkinto. Stygessä ei ollut varsinaisesti mitään vikaa, mutta tarkkaamon uuden karheat Avantonen Mixukuutiot kyselivät teholähdettä taakseen, joten tarkastin tuon, vaihdoin jyhkeämmät powerikonkat ja lisäsin koneeseen volahanikan. Laite on oikein pelikelpoinen ja teknisiltä ominaisuuksiltaan vallan hyvä studiomoottori.
Toinen mieleenpainuva projekti oli Purdonin Eerikille kyhäämäni modaus Pearcen G1 kitaraetuseen. Modi kulkee nimellä "Billy Sheehan mod" joka on alunperin rakennettu vastaavaan bassoetariin ko herran toimesta, mutta toimii tuo kitarakamoissakin - olkoonkin että Eerik soittaa bassoa. Modi on käytännössä ylimääräinen vahvistusaste mikä menee (kuinka yllättävää) melko murolle. Eerik sai siis bassoonsa särön.

Studiolla on tapahtunut kaikenlaista muutakin mukavaa. Rakensimme ilmanvaihdon parantamaan happitilannetta. Samlla vehjes lämmittää tarpeen tullen. Jäähyä ei tuohon laitettu, olis ollu jo liian vaikeaa rakennelle viemäröintejä ja sen sellaisia. Tehdään jäähdytykset sitten tulevan talven aikana ilmalämpöpumpuilla ensi kesän kuumuuksia varten.
Tein myös erittäin siistin äänityssession viikko sitten. Vietimme Sahara Sextet orkesterin kanssa tehokkaan puolitoista vuorokautisen jonka aikana tempaistiin nauhalle (niin nauhalle, mankkana Otarin MX-80 2" mikä ostettiin tuossa taannoin ruåttista) 10 biisiä. Homma suoritettiin kertaottoina koko bändin soittaessa ja laulaessa samassa huoneessa. Raitoja hommaan kului kaikki kolme :) Lead mikki ja M-S stereopari. Kokolailla autenttinen soundi. Tuosta varmaan nytkähtää miksun valmistuttua näytteet orkesterin Myspace saitille.

Kesän keikkarintama painottui Indican monitoritontin hoitajaksi. Vallan kivaa hommaa olla likkojen kanssa reissussa. Nyt jäätiin kesälomille lataamaan ja syksyn uusia haasteita odottelemaan.
Valtakunnanradiossa on tullut myös aika-ajoin käytyä mikä on hyvä homma sillä uutislähetyksen ajaminen häviää nakeista jos sitä ei käy tekemässä säännöllisesti.

Tällä eteenpäin, koitan (joopa joo) kirjotella useemmin, ettei vallan homma unhoitu.

Rok,
Paavo