tiistai 26. elokuuta 2008

Rauhaa ja rakkautta

Otsikon mukaan iisisti on otettu, which have been nice.

Tilanne rikkoutui männä lauantaina kun kävin ensi kertaa oikealla keikalla sitten Myötätuuli Rockin, Broadwayn hommissa Red Bull lentopäivää nakertamassa kasaan.
Homman nimi oli se, että Hakaniemen rannassa käytyyn kisaan oli valittu 40 tiimiä, jotka olivat rakentaneet kukin oman näköisensä lentolaitteen. Minkäänmoista moottoria (kierrettyjä kuminauhoja, mäyräkoiria ja sen sellaista) ei laitteessa saanut olla, vaan vehkeiden olisi pitänyt mies työntövoimalla annetun vauhdin jälkeen liidellä lokkien lailla meren yllä, mihin kiitoratana toimineen rampin päädystä oli kuuden metrin pudotus. Suurin osa vehkeistä nimen omaan putosi suoriltaan jonkkaan. Hauskaa tai ei niin toiminta näytti todella vaaralliselta puuhalta, ihme ettei ketään sattunut pahemmin.
Mä olen todella pettynyt suomalaisten lentolaitteen rakennus taitoon, pisin lento oli 18 metriä ja risat. Maailmanennätys puuhassa on 59 metriä...
Työnäkökulmasta hommat meni ihan mukavasti. Vainion Jari oli suunnitellut PA:n ja se oli suurimmaksi osaksi jo ylhäällä kun marssin lauantaina tonteille. Pientä jarrua aiheutti PA tornien ripustuspisteet. I-palkki jolle oli luvattu ja vannottu 500kg kantavuus muuttui U-palkiksi hetkessä sen jälkeen kun pa oli pantu siiheen killumaan.


Laittaisitko tähän 500kg?

Nosteltiin torneihin omat Slickin trussi pätkät ja koilottimet ilmaan. Tiskinä Jammun ÄläSysi, mikä kuulluu mun inhokkilistan paikalle no. 2 heti DM1000:sen jälkeen, mutta minkäs teet. X-monitorilla oisin tehnyt saman homman mihin nyt kului puolitoista tuntia, 5:teen minuuttiin... Tehdäänkö nopeesti vai tietokoneella? Sunnuntaina tuli sitten vettä, oli märkää ja ajoittain paljon jengiä. Kisat ohi kamat kasaan, himaan.

Rakentelin Tertulle taannoin jonkun laiskan kitara efekti vehkeen, jonka se oli tilannut rakennussarjana jostain päin maailmaa. Hommasta innostuneena aloin katselemaan olisiko samanhenkistä sarjaa mikkietari rintamalla ja aika nopeasti netin kätköistä löytyi Gyraf Audion sivut. Tanskalainen seppä nimeltä Jakob on pusaillut legendaarisia Pultec EQ:ita, SSL:n kompuroita ja sen sellaista kasaan. Nykyään kaveri rakentaa omaa suunnitteluaan käsityönä kasaan ja mikä mukavinta, tarjoaa skemat ja jopa valmiit piirilevykuva tee-se-itse jengille ilmaiseksi. Huippua! Innostuin kaverin G9 putkietarista, jonka signaalitieltä on turha etsiä puolijohteita. Toinen tanskan seppä Gustav valmistaa ja myy valmiita piirilevyjä lähes omakustanne hintaan, joten tilaus lähti miltei heti. Nyt alkaa sen päiväinen osien metsästys ja joskus hamassa tulevaisuudessa pääsee koittamaan onko putkissa sitä taikaa, mitä kaikki hehkuttaa. Pikku modausta vehjes tulee saamaan. Alapään leikkurin haluun selkeesti jyrkemmäksi kuin 6db/Oct. Ja taajuudet virittelen varmaan 80Hz ja 160Hz paikkeille. Harmi, että säädettävä botne filsu taitaa huutaa (niin siis mä en tajua elektroniikasta mitään, mutta kolvi pysyy kädessä) puolijohteita mukaan, joten se pitää unohtaa. Mulle riittää kompromissiksi muutama kiinteä asetus, kyllä niistä joku aina osuu liki kohdalleen. Yritänpä pitää täällä pientä päiväkirjaa, miten homma edistyy.

Vaimo kulta perusti oman yrityksen jo tuossa huhtikuun loppupuolella, ja vuokrasi toimitilat kuluvan kuun alusta, joten markkinointiasiat piti saada ojennukseen. Aloin rakentamaan Divan Konservointistudion nettisivuja jo toukokuussa ja valmista syntyi vihdoinkin. Oon ite erittäin tyytyväinen sivun lay-outtiin ja informatiivisuuteen. Jopa alan ammattilaiset on diggaillut saittia, vetää suun hymyyn :)

Peace and love,
Paavo